Over WerkElan

WerkElan wordt gerund door professionals Grietje Kruidhof en Erik Hartman. Onze professionele en ervaren teamgenoten zijn Donata van der Blom en Nancy Carter. Allen hebben hun eigen specifieke inbreng en kwaliteiten, waardoor WerkElan een brede doelgroep kan bedienen. Ze stellen zich hieronder graag aan je voor:

Over Grietje

“Ik luister, leef mee, stel vragen, denk mee en oordeel niet.”

WerkElan werd eind 2018 opgericht door Grietje. Na verschillende functies in o.a. de gezondheidszorg en verkoop, gevolgd door (interim)functies als officemanager en assistent van directies en raden van bestuur, was het tijd om het roer om te gooien. In de jaren van fulltime werken heeft ze veel geleerd, diverse studies gevolgd en mensen begeleid op de werkvloer.

Na haar behaalde HBO Jobcoach en HBO Loopbaancoach certificering, besloot ze in 2011 samen met iemand anders een eigen bedrijf te starten (New Work) en in 2018 dus haar eigen bedrijf. “Ik ben mijn hele leven al de persoon waarop men kan en durft te vertrouwen. Dat merkte ik ook al in mijn vorige banen.
Toen ik besloot om me in te gaan zetten als (job)coach, voelde ik direct dat ik hier op mijn plek zat. Ik kan goed schakelen tussen de klant, hulpverleners, het UWV en andere instanties, maar de klant staat bij mij altijd op één! Of het nu gaat om langdurige ziekte, psychische problemen of ontevredenheid in de werksfeer, ik geef altijd 100% om ervoor te zorgen dat iedereen de kans krijgt die hij of zij verdient.”

Gesproken talen: Nederlands en Engels.

Over Erik

“Ik daag mensen graag uit om hun eigen verantwoordelijkheid te nemen. Bijvoorbeeld met de stap naar zelfstandig ondernemerschap.”

Erik werkte de afgelopen jaren op verschillende plaatsen in de financiële sector. Ook heeft hij veel kennis en ervaring opgedaan in veranderingstrajecten. “Ik heb een zeer brede interesse en ontwikkeling en ik ben ondernemend en resultaatgericht ingesteld.
Daarom ligt mijn focus vooral op (eigen) ondernemerschap. Dat kan in verschillende vormen. De één past beter in een dienstverband, maar wil daarnaast deels als zelfstandige werken. Een ander wil dolgraag als ZZP’er aan de slag, maar weet weinig van acquisitie, bedrijfsplannen etc. Ik begeleid en ondersteun in principe iedereen die vanuit een uitkering aan de slag wil. Vooraf, maar ook tijdens je ondernemerschap (denk aan je BTW-aangifte) en in de nazorg (denk aan een pensioenregeling).
Voor sommige mensen, die doodongelukkig waren in hun werk (en dus ook privé), kon werken als zelfstandige uitkomst bieden. Andersom kan ook. Iemand had zijn zinnen gezet op zelfstandig worden, maar bleek in praktijk beter te aarden in loondienst. Alles kan, zolang de balans privé-gezondheid-werk maar in balans is.
In mijn werkzaamheden daag ik mensen graag uit hun eigen verantwoordelijkheid te nemen. Met deze bagage ben ik een prettige aanvulling voor WerkElan. Vandaar dat we inmiddels alweer een paar jaren intensief samenwerken. En met succes mag ik wel zeggen…”

Gesproken talen: Nederlands, Engels, Frans, Duits en Italiaans

Over Donata

“Ik zet mijn brede ervaring graag in om mensen te helpen met het starten van een (eigen) onderneming of nieuwe baan. Ik spiegel je plussen, maar zeker ook de minnen…”

Erik en ik waren vroeger collega’s bij de Rabobank en werkten in de zakelijke dienstverlening. Na een aantal jaren besloot ik voor mezelf te beginnen en werkte ik veel als interimmanager, mediator en vertrouwenspersoon in verschillende organisaties. Ik help graag als iemand letterlijk ziek wordt van zijn of haar baan of door ziekte de eigen baan niet meer kan uitoefenen. Ook wie voor zichzelf wil beginnen of op zoek is naar een nieuwe baan help ik op alle vlakken. Er zijn vaak veel positieve zaken te benoemen, maar ik schroom ook niet om de mogelijke valkuilen te benoemen. Hoe maak je een businessplan? Is het financieel haalbaar? Ik help je met de mogelijkheden, maar geef ook eerlijk aan als ik ergens twijfels over heb. Open, positief en transparant…
Vanuit ons opgebouwde netwerk kunnen we (startende) ondernemers ook koppelen aan bijvoorbeeld mensen die zich in dezelfde branche bevinden. Ik denk dat we elkaar bij WerkElan heel goed aanvullen. Met verschillende expertises, maar ook met raakvlakken. Zodat we voor iedereen altijd de juiste persoon in huis hebben…”

Gesproken talen: Nederlands en Engels

Over Nancy

“Vanuit mijn coaching achtergrond begeleid ik graag mensen door middel van eerlijk advies en empathisch vermogen. Ik ben van nature een verbinder en denk graag in mogelijkheden. Goed luisteren en vertrouwen creëren zijn de eerste stappen voor een vruchtbare samenwerking”

Nancy Carter heeft ruime coaching ervaring op diverse vlakken, van budgetbegeleiding en het zelfstandig ondernemerschap tot begeleiding vanuit een uitkeringspositie naar een passende baan. “De eerste keer dat ik in contact kwam met WerkElan, was er gelijk een wederzijdse klik en werd al snel duidelijk dat wij elkaar qua kennis en expertise goed aanvullen. Mijn kennis van zaken zet ik graag maatschappelijk in. Bijvoorbeeld om mensen vanuit een uitkeringssituatie te begeleiden naar een passende baan of begeleiding bij het ondernemerschap.
In mijn werkwijze ben ik transparant, eerlijk en stel de mens altijd centraal. Het begint allemaal met het oprecht luisteren naar het verhaal van de klant. Het is prettig dat we bij WerkElan veel expertise in huis hebben. Ieder heeft zijn of haar eigen specialisatie en wij werken nauw samen. Zo kunnen we iedereen bieden wat er nodig is om zowel persoonlijk als op de arbeidsmarkt, volwaardig mee te draaien in de maatschappij.”

Gesproken talen: Nederlands en Engels