Onze trajecten

Ieder mens is uniek. Waar de één ongelukkig is in het werk en zoekt naar de juiste bijscholing, heeft een ander wellicht problemen met maatschappelijke issues. Je kunt geen energie hebben om naar je werk te gaan, maar ook plannen hebben om een eigen bedrijf te starten. Om je optimaal van dienst te zijn, bieden we verschillende trajecten:

In beweging komen

Het klinkt heel eenvoudig: ‘kom in beweging’. Maar als je moeite hebt met sociale contacten, jezelf onzeker voelt en absoluut niet in staat bent om te werken, is dit soms een hele opgave.
WerkElan begeleidt je om stapje voor stapje in beweging te komen. Bijvoorbeeld door in een kleine kring weer wat contacten op de bouwen. Wij bieden de handvatten, want jij bent degene die de regie heeft. Het doel is om je fysieke en mentale weerbaarheid zo te vergroten dat je zelfs weer aan werken kunt denken.

Bevorderen maatschappelijke deelname

Deze ‘module’ is speciaal bedoeld voor mensen die nog niet toe zijn aan de volgende stap ‘Werkfit maken’.  Eerst helpen we je om weer deel te nemen aan de maatschappij. Het gaat erom dat jij gelukkig wordt. Misschien is dat een dagelijks blokje om of misschien word jij wel gelukkig van vrijwilligerswerk. We helpen je meer zelfvertrouwen te krijgen, je weerbaarheid te vergroten en we vinden het belangrijk dat je jouw grenzen leert ontdekken en die ook leert aangeven. 

Begeleiding bij scholing

WerkElan begeleidt je graag bij scholing. Ga je een opleiding volgen? Laat je je bijscholen? Wij motiveren en coachen je om tot een goed opleidingsresultaat te komen. Je kunt ons bijvoorbeeld inschakelen als je gedurende je uitkeringsperiode bij het UWV een opleiding gaat volgen, maar we helpen je ook bij het kiezen van de juiste opleiding. In praktijk lukt dat vaak al met een uurtje per week. Onze loopbaancoaches staan graag voor je klaar…

Werkfit maken

Zou je weer aan de slag kunnen? Wat zou je kunnen, maar ook wat zou je willen? Dat gaan we graag samen met jou onderzoeken. Kun je wennen aan het arbeidsritme? Hoe werk jij onder (bege)leiding? We gaan samen aan de slag om jouw vaardigheden te versterken en je persoonlijke effectiviteit te verhogen. We lossen niet al je problemen op, maar maken ze wel beheersbaar. Het doel is je arbeidsmarkpositie in beeld te brengen.

Aan het werk

Ben je klaar om (weer) aan het werk te gaan? WerkElan helpt je letterlijk met alles wat hierbij komt kijken. Hoe kies je jouw bedrijf en jouw functie? Hoe stel je een goed CV op? Hoe schrijf je een goede sollicitatiebrief en hoe presenteer je jezelf? Ook op het gebied van social media, die tegenwoordig steeds belangrijker worden, kunnen onze experts je bruikbare tips en tricks geven. Zo helpen ze je een goed profiel samen te stellen en je wordt actief ondersteund bij je verschillende sollicitatieprocedures.

Opstarten bedrijf

Denk je erover om voor jezelf te beginnen? Welke stappen komen er kijken bij het zelfstandig ondernemerschap? In ons traject Werkfit kijken we of een carrière als zelfstandige tot jouw mogelijkheden behoort. Hierbij kun je denken aan de volgende onderdelen: Ondernemen, Marketing, Netwerken en Financiën. Onze coaches hebben zeer veel kennis en ervaring in de begeleiding van startende ondernemers. Zij helpen je bij het maken van de juiste keuzes en het volgen van de benodigde stappen. Kom gerust eens vrijblijvend kennismaken.